Kan vi risikere at Jorden vælter?

Jordens akse hælder en lille smule i forhold til en vinkelret bane rundt om Solen. Vis ved hjælp af et cykelhjul, hvordan den holder sig i balance i sin bane.
Satellitter

På grund af tyngdekraften trækker Jorden i de satellitter, der kredser om den. Med dette forsøg ser du, hvordan de ikke falder ned, og du får også en idé om, hvordan man kan bruge denne viden til at lande et rumskib.
Vand på Mars

Vand på jorden har dannet forskellige landskabsformer, og disse landskabsformer kan genfindes på andre planeter, hvilket indikerer, at der har været vand.
Vands kogepunkt i rummet

Vand koger ved 100 grader celsius, men er det altid sådan? Se her, hvordan vand kan koge ved 50 grader celsius og lær, hvorfor det så vigtigt at have en rumdragt på.
Årstider og et år på jorden

Forståelse af årstiderne. En praktisk aktivitet, der sigter mod at lade eleverne udforske soljordsystemets indflydelse på årstiderne.
Den kosmiske kalender

Forstå udviklingen af Universet, som opstod for 13,7 milliarder år siden. For at få et indtryk af det tidslige forløb den lange udvikling kan vi forestille os, at vi sammenligner Universets alder med det ganske almindelige tidsrum, der svarer til vores velkendte år.
Stjerner

Hvorfor fødes en stjerne? Stjerner, solsystem, planetbaner, universet.
Månens kratere

Hvis du nogensinde har set på månen med en kikkert, ved du, at den er fyldt med store kratere. Med dette forsøg kan du vise, hvorfor nedslagskraterne bliver så store, som de gør.
Mad i rummet

Hvorfor mon astronauterne ikke spiser almindelig mad, når de er i rummet? Rummad er altid på dåse, tørret, frosset, pakket i mærkelige vakuumposer…. Hvorfor mon det? I dette forsøg skal du opbevare mad på forskellig vis.
Bjørnedyr i rummet

Undersøg bjørnedyrs evne til at overleve ved at teste deres modstandsdygtighed under ekstreme miljøforhold. Se om I kan drage paralleller til deres overlevelsesevne i rummet.