• Erkendelse 7 – alt i universet er opbygget af små partikler (EUD)

Erkendelse 7 – alt i universet er opbygget af små partikler (EUD)

Filosoffen Demokrit (460-370 f.Kr) menes at være den første, som fremsatte en teori om, at verden består af en masse små dele, som han kaldte atomos. Det var starten på en lang naturvidenskabelig rejse, som har ført til en erkendelse af, at universet er opbygget af små partikler.

Inspirationsmateriale til Erkendelse 7

Download inspirationshæftet
Se forskerfilm med Peter Laursen, der forsker i galakser:

Forløb til din undervisning​

SkillsDenmark. Foto: Per Daugaard

Hvordan kan viden om atomer og molekyler omsættes til nyttig overfladebehandling?

I dette materiale er der fokus på at give en forståelse for, hvordan vores Univers er opbygget af meget små partikler, der kan blive til alt, der findes. Materialet indeholder forslag til opbygning af et forløb til Naturvidenskabens ABC’s erkendelse 7 inden for hovedområdet Teknologi, byggeri og transport.

kvinde med sprøjte

Hvordan kan viden om atomer og molekyler omsættes til medicin og vacciner?

I dette materiale er der fokus på at give en forståelse for, hvordan vores Univers er opbygget af meget små partikler, der kan blive til alt, der findes. Materialet indeholder forslag til opbygning af et forløb til Naturvidenskabens ABC’s erkendelse 7 inden for hovedområdet Omsorg, sundhed og pædagogik.

SkillsDanmark. Foto: Per Dauggard

Hvordan kan viden om atomer og molekyler omsættes til hygiejne i fødevareproduktion?

I dette materiale er der fokus på at give en forståelse for, hvordan vores Univers er opbygget af meget små partikler, der kan blive til alt, der findes. Materialet indeholder forslag til opbygning af et forløb til Naturvidenskabens ABC’s erkendelse 7 inden for hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser.

SkillsDenmark. Foto: Per Daugaard

Hvordan kan viden om atomer og molekyler omsættes til branding af budskab?

I dette materiale er der fokus på at give en forståelse for, hvordan vores Univers er opbygget af meget små partikler, der kan blive til alt, der findes. Materialet indeholder forslag til opbygning af et forløb til Naturvidenskabens ABC’s erkendelse 7 inden for hovedområdet Kontor, handel og forretningsservice.