Aktiviteter

  Vælg den erkendelse, du ønsker at arbejde med, eller bliv inspireret af den samlede liste af aktiviteter. Aktiviteterne kan bruges på tværs af uddannelsestrin, afhængig af hvordan du iscenesætter aktiviteten og hvor høj grad af frihed, du giver dine elever. Kig efter progressionsordene i den korte aktivitetsbeskrivelse, for at se hvilket emne, den er særligt oplagt til.

  • Erkendelse

  • Platform

  • Nulstil søgning

  Aktivitetsbank erkendelse 7 - Naturvidenskabens ABC

  Polaritet plast, syre og olie

  Når man skræller en citron, sprøjter der en masse små væskedråber ud af skallen. Vidste du, at de kan få en ballon til at sprænge? I dette eksperiment undersøger vi, hvad det skyldes.
  Aktivitetsbank erkendelse 6 - Naturvidenskabens ABC

  Fermentering og bakterier

  Projektet omhandler fermentering og mikroorganismer. Materialet indeholder separate teoretiske afsnit om mikroorganismer, evolution, fermentering, bioteknologiske værktøjer og bæredygtighed samt film, øvelser og masser af spørgsmål, som du kan øve dig med undervejs.
  Aktivitetsbank erkendelse 3 - Naturvidenskabens ABC

  Filtrering af vand

  I dette eksperiment demonstreres det, hvordan almindeligt sand kan bruges til at rense mudret vand.
  Aktivitetsbank erkendelse 4 - Naturvidenskabens ABC

  Kanon – insekter

  Danmarks Naturkanon skal hjælpe os med at lære noget mere om vores natur. Den skal også give os lyst til at opleve og undersøge vores nære verden. Her i bogen kan I lære mere om de 12 arter af insekter i Danmarks Naturkanon.
  Aktivitetsbank erkendelse 3 - Naturvidenskabens ABC

  Havvand som drikkevand

  Jordens overflade er dækket af ca. 70% vand. Alligevel er mange steder på Jorden ramt af tørke og mangel på drikkevand. I denne undersøgelse skal du bygge en maskine, der kan lave det salte havvand om til rent drikkevand.
  personer i vaders

  Undersøg jeres farvand: Indsaml

  Eleverne skal opnå førstehåndserfaring med en række undersøgelsesteknikker, idet de kortlægger fysiske og kemiske forhold i deres eget farvand.
  Aktivitetsbank erkendelse 2 - Naturvidenskabens ABC

  Byg en meteorologi station

  Byg en meteorologistation og foretag målinger af regn, vindhastighed og lufttemperatur. Få en forståelse for årstider og vejrsystemer.
  Aktivitetsbank erkendelse 3 - Naturvidenskabens ABC

  Strøm fra sollys

  Eleverne udfører to simple aktiviteter og til sidst perspektiverer de deres ideer til ægte ESA rummissioner.
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Hvidt lys, farver og bølgelængde

  Hvidt lys indeholder alle regnbuens farver. Farver ser forskellige ud, fordi de reflekterer og absorberer det hvide lys med forskellige bølgelængder. Man kan danne nye farver ved at blande forskellige farver. Nu skal du blande farver og bruge sæbe til at skille farverne ad igen.
  insekt i blomst

  Kend forskel på bier, hvepse og “wannabees”

  Eleverne skal finde forskelle og ligheder ved forskellige årevingede insekter. Eleverne sætter sprog på særlige kendetegn inden for morfologi og adfærd.
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Lydbølger

  Undersøg sammenhænge mellem vibrationer og lyd. Måske har du kigget på en højtaler, som spiller musik, og opdaget, at den bevæger sig.
  Aktivitetsbank erkendelse 4 - Naturvidenskabens ABC

  Kanon – svampe

  Danmarks Naturkanon skal hjælpe os med at lære noget mere om vores natur. Den skal også give os lyst til at opleve og undersøge vores nære verden. Her i bogen kan I lære mere om de 12 arter af svampe i Danmarks Naturkanon.
  Aktivitetsbank erkendelse 7 - Naturvidenskabens ABC

  Masse og vægt

  I hverdagen vil de fleste mennesker nok sige, at en genstands ‘vægt’ og dens ‘masse’ bare er to forskellige måder at sige præcis det samme. Men de tager fejl! Undersøg her forskellen på en sodavands masse, og hvor meget den vejer. Eller med andre ord; vise forskellen mellem massen og vægten af en sodavand.
  Aktivitetsbank erkendelse 5 - Naturvidenskabens ABC

  Sanser

  Sanser hos mennesket. Udviklet over mange år. Evolution, tilpasning og genetisk variation.
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Elektromagnetisk fjeder

  Elektricitet og magnetisme. Elektromagnetisme, fundementale naturkræfter, elektromagnetiske spektrum.
  Aktivitetsbank erkendelse 9 - Naturvidenskabens ABC

  Elektricitet og magnetisme

  Undersøg, hvordan nogle materialer kan lede strøm, men ikke kan magnetiseres, og hvordan nogle materialer ikke leder strøm og ikke påvirker magnetfeltet. Design selv dele af undersøgelsen.
  Aktivitetsbank erkendelse 7 - Naturvidenskabens ABC

  Hvad består partikler af?

  Her zoomer vi ind på menneskekroppen og finder de mindste byggesten, vi kender i dag. Se hvor mange partikler, der udgør en person og undersøg, hvordan energi og stof hænger sammen. Er en partikel en ting eller ren energi?
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Mikrobølger og vand

  Forsøget viser, hvorfor man kan komme til skade, hvis man for eksempel varmer vand til kaffe eller the i en mikrobølgeovn. Så snart man putter en ske ned i det overophedede vand, kan dette eksplodere og forårsage forbrændinger.