Aktiviteter

    Vælg den erkendelse, du ønsker at arbejde med, eller bliv inspireret af den samlede liste af aktiviteter. Aktiviteterne kan bruges på tværs af uddannelsestrin, afhængig af hvordan du iscenesætter aktiviteten og hvor høj grad af frihed, du giver dine elever. Kig efter progressionsordene i den korte aktivitetsbeskrivelse, for at se hvilket emne, den er særligt oplagt til.

    • Erkendelse

    • Platform

    • Nulstil søgning

    Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

    Elektromagnetisme

    Elektromagnetisme. Magnetisme, elektromagnetisk kraft, fundementale naturkræfter.
    Aktivitetsbank erkendelse 6 - Naturvidenskabens ABC

    Natrium Kalium pumpen

    Hvordan virker nerver egentlig, og hvad er natrium-kalium-pumpen? Test din eller din kammerats følesans og beregn, hvor I er bedst til at føle henne. Find ud af, hvorfor opdagelsen af denne ‘pumpe’ var så stor en opdagelse.
    Aktivitetsbank erkendelse 9 - Naturvidenskabens ABC

    Energi i mad, forbrænding og varme

    Man tager på, hvis der er for meget energi i den mad, man spiser, i forhold til det kroppen forbrænder. Men vil det så sige, at der er mindre chance for at tage på, hvis man spiser noget mad, der allerede er forbrændt en lille smule, inden man spiser det? Fx ristet brød? Det undersøger vi med et hjemmelavet kalorimeter.
    Aktivitetsbank erkendelse 3 - Naturvidenskabens ABC

    Plast i havet

    Undervisningsforløb om udledning af stoffer fra den enkelte og samfundet omhandler ofte udledning af fx CO2 og kvælstof. I sjældnere tilfælde sættes der fokus på den allestedsnærværende udledning af plast. Dette forløb omhandler udledning af plast med afsæt i en engineeringudfordring.
    Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

    Blod er magnetisk

    I forsøget ser vi på, hvad diamagnetiske og paramagnetiske materialer er for noget, og vi undersøger, om blod er magnetisk. Hæmoglobinet i blodet indeholder jern, og jern er magnetisk – er blod så også magnetisk?
    indsamlede blade

    Find og sortér planter

    Eleverne skal observere variationen inden for planter ved at erfare, at der findes mange flere forskellige slags “mindre planter” (som her dækker over urter, græsser og små buske), end der findes større planter (her træer).
    Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

    Radioaktivitet, isotoper og bananer

    Radioaktivitet i bananer. Isotoper, Grundstoffer, radioaktivt henfald, grundstoffers omdannelse.
    Aktivitetsbank erkendelse 4 - Naturvidenskabens ABC

    Invasive arter

    Mennesker har altid taget planter og dyr med fra et sted til et andet, hvor de ikke hører naturligt hjemme. Nogle af de indførte arter bliver invasive og spreder sig på bekostning af naturligt hjemmehørende arter. De truer derved natur og biodiversitet, og globaliseringen er med til at forværre problemet.
    Aktivitetsbank erkendelse 1 - Naturvidenskabens ABC

    Vandværk: Hvor kommerdrikkevandet fra

    Hvad foregår egentlig på et vandværk? Lær om forbrugsmønstre og produktion af rent drikkevand som en ressource og et levevilkår.
    Aktivitetsbank erkendelse 9 - Naturvidenskabens ABC

    Lysbølger, proteiner og æggehvide

    Et råt æg har gennemsigtig æggehvide. Hvis du koger ægget, så bliver æggehviden hvid. Men æggehviden kan faktisk blive gennemsigtig igen!
    Aktivitetsbank erkendelse 2 - Naturvidenskabens ABC

    Fortidens klimaforandringer

    Klimaforandringer har altid været en del af Jordens historie. Lær om forskellen på naturlige og menneskeskabte klimaforandringer ved at kigge på fortiden.
    metalgenstande

    Navigér i narrativet

    Aktiviteten introducerer problemstillingen og er rammesættende for elevernes undersøgelser af materialers egenskaber. Eleverne bliver introduceret for forløbets bærende historie om Kong Au og Professor Guldberg.
    Aktivitetsbank erkendelse 3 - Naturvidenskabens ABC

    Forbrug og produktion af affald

    Er affald bare skidt? Affald kan også være en ressource, fx i form af genbrug og genanvendelse og indgå i den cirkulære økonimi..
    Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

    Magnetisme i sand

    I sand kan du finde sandkorn, der er magnetiske. Hvorfor er nogle sandkorn magnetiske, og hvilke sandkorn er magnetiske? Hvordan virker en magnet? Og hvordan kan du med disse sandkorn vise magnetfelter?
    Aktivitetsbank erkendelse 1 - Naturvidenskabens ABC

    Renseanlæg

    Vores forbrugsmønstre gør renseanlæg til en vigtig del af produktionen af drikkevand som ressource og levevilkår.
    Aktivitetsbank erkendelse 10 - Naturvidenskabens ABC

    Månens kratere

    Hvis du nogensinde har set på månen med en kikkert, ved du, at den er fyldt med store kratere. Med dette forsøg kan du vise, hvorfor nedslagskraterne bliver så store, som de gør.
    Aktivitetsbank erkendelse 1 - Naturvidenskabens ABC

    Skru op for grøntsagerne

    Stop sult med grøntsager. Det er en bæredygtig måde at se fødevarer som ressourcer.
    Skip to content