Aktiviteter

  Vælg den erkendelse, du ønsker at arbejde med, eller bliv inspireret af den samlede liste af aktiviteter. Aktiviteterne kan bruges på tværs af uddannelsestrin, afhængig af hvordan du iscenesætter aktiviteten og hvor høj grad af frihed, du giver dine elever. Kig efter progressionsordene i den korte aktivitetsbeskrivelse, for at se hvilket emne, den er særligt oplagt til.

  • Erkendelse

  • Platform

  • Nulstil søgning

  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Elektromagnetisme

  Elektromagnetisme. Magnetisme, elektromagnetisk kraft, fundementale naturkræfter.
  Aktivitetsbank erkendelse 6 - Naturvidenskabens ABC

  Natrium Kalium pumpen

  Hvordan virker nerver egentlig, og hvad er natrium-kalium-pumpen? Test din eller din kammerats følesans og beregn, hvor I er bedst til at føle henne. Find ud af, hvorfor opdagelsen af denne ‘pumpe’ var så stor en opdagelse.
  Aktivitetsbank erkendelse 9 - Naturvidenskabens ABC

  Energi i mad, forbrænding og varme

  Man tager på, hvis der er for meget energi i den mad, man spiser, i forhold til det kroppen forbrænder. Men vil det så sige, at der er mindre chance for at tage på, hvis man spiser noget mad, der allerede er forbrændt en lille smule, inden man spiser det? Fx ristet brød? Det undersøger vi med et hjemmelavet kalorimeter.
  Aktivitetsbank erkendelse 3 - Naturvidenskabens ABC

  Plast i havet

  Undervisningsforløb om udledning af stoffer fra den enkelte og samfundet omhandler ofte udledning af fx CO2 og kvælstof. I sjældnere tilfælde sættes der fokus på den allestedsnærværende udledning af plast. Dette forløb omhandler udledning af plast med afsæt i en engineeringudfordring.
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Blod er magnetisk

  I forsøget ser vi på, hvad diamagnetiske og paramagnetiske materialer er for noget, og vi undersøger, om blod er magnetisk. Hæmoglobinet i blodet indeholder jern, og jern er magnetisk – er blod så også magnetisk?
  indsamlede blade

  Find og sortér planter

  Eleverne skal observere variationen inden for planter ved at erfare, at der findes mange flere forskellige slags “mindre planter” (som her dækker over urter, græsser og små buske), end der findes større planter (her træer).
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Radioaktivitet, isotoper og bananer

  Radioaktivitet i bananer. Isotoper, Grundstoffer, radioaktivt henfald, grundstoffers omdannelse.
  Aktivitetsbank erkendelse 4 - Naturvidenskabens ABC

  Invasive arter

  Mennesker har altid taget planter og dyr med fra et sted til et andet, hvor de ikke hører naturligt hjemme. Nogle af de indførte arter bliver invasive og spreder sig på bekostning af naturligt hjemmehørende arter. De truer derved natur og biodiversitet, og globaliseringen er med til at forværre problemet.
  Aktivitetsbank erkendelse 1 - Naturvidenskabens ABC

  Vandværk: Hvor kommerdrikkevandet fra

  Hvad foregår egentlig på et vandværk? Lær om forbrugsmønstre og produktion af rent drikkevand som en ressource og et levevilkår.
  Aktivitetsbank erkendelse 9 - Naturvidenskabens ABC

  Lysbølger, proteiner og æggehvide

  Et råt æg har gennemsigtig æggehvide. Hvis du koger ægget, så bliver æggehviden hvid. Men æggehviden kan faktisk blive gennemsigtig igen!
  Aktivitetsbank erkendelse 2 - Naturvidenskabens ABC

  Fortidens klimaforandringer

  Klimaforandringer har altid været en del af Jordens historie. Lær om forskellen på naturlige og menneskeskabte klimaforandringer ved at kigge på fortiden.
  metalgenstande

  Navigér i narrativet

  Aktiviteten introducerer problemstillingen og er rammesættende for elevernes undersøgelser af materialers egenskaber. Eleverne bliver introduceret for forløbets bærende historie om Kong Au og Professor Guldberg.
  Aktivitetsbank erkendelse 3 - Naturvidenskabens ABC

  Forbrug og produktion af affald

  Er affald bare skidt? Affald kan også være en ressource, fx i form af genbrug og genanvendelse og indgå i den cirkulære økonimi..
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Magnetisme i sand

  I sand kan du finde sandkorn, der er magnetiske. Hvorfor er nogle sandkorn magnetiske, og hvilke sandkorn er magnetiske? Hvordan virker en magnet? Og hvordan kan du med disse sandkorn vise magnetfelter?
  Aktivitetsbank erkendelse 1 - Naturvidenskabens ABC

  Renseanlæg

  Vores forbrugsmønstre gør renseanlæg til en vigtig del af produktionen af drikkevand som ressource og levevilkår.
  Aktivitetsbank erkendelse 10 - Naturvidenskabens ABC

  Månens kratere

  Hvis du nogensinde har set på månen med en kikkert, ved du, at den er fyldt med store kratere. Med dette forsøg kan du vise, hvorfor nedslagskraterne bliver så store, som de gør.
  Aktivitetsbank erkendelse 1 - Naturvidenskabens ABC

  Skru op for grøntsagerne

  Stop sult med grøntsager. Det er en bæredygtig måde at se fødevarer som ressourcer.
  Skip to content