Aktiviteter

  Vælg den erkendelse, du ønsker at arbejde med, eller bliv inspireret af den samlede liste af aktiviteter. Aktiviteterne kan bruges på tværs af uddannelsestrin, afhængig af hvordan du iscenesætter aktiviteten og hvor høj grad af frihed, du giver dine elever. Kig efter progressionsordene i den korte aktivitetsbeskrivelse, for at se hvilket emne, den er særligt oplagt til.

  • Erkendelse

  • Platform

  • Nulstil søgning

  Aktivitetsbank erkendelse 3 - Naturvidenskabens ABC

  Miljøvenligt plastik

  Plastik findes over alt i vores hverdag, og vi bruger det i et utal af varer – fra emballage til mobilcovers. I dette forsøg skal du fremstille bio-plast ud fra materialer, der kan fornyes. Du skal også vurdere kvaliteten af det fremstillede plast og teste, om det er nedbrydeligt i naturen.
  Aktivitetsbank erkendelse 4 - Naturvidenskabens ABC

  Lav forvandlingsbur til sommerfugle

  Sommerfugle er flotte, farverige og fascinerende. De svæver elegant gennem luften eller sidder på en blomst og suge nektar. I kan selv lave et forvandlingsbur og opleve larverne blive til sommerfugle.
  Aktivitetsbank erkendelse 9 - Naturvidenskabens ABC

  Trådløs overførsel af strøm

  Vi bruger i forsøget to spoler til, helt trådløst, at forbinde en overklippet høretelefon igen. Vi ‘overfører’ lyd gennem luften ved hjælp af et magnetfelt dannet af spoler.
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  9. december: Newtons 2. og 3. lov

  Newtons 2. og 3. lov. Kraft, kræfter, gnidningsmodstand, masse, Newtons tre love, fundamentale naturkræfter, acceleration.
  Aktivitetsbank erkendelse 2 - Naturvidenskabens ABC

  Kystdynamik

  Havets strøm, bølger og tidevand påvirker landskabsdannelsen ved kyster. Forstå, hvordan fx vind, vejr og klimaforandringer påvirker kystdynamikken.
  Aktivitetsbank erkendelse 3 - Naturvidenskabens ABC

  Strøm fra sollys

  Eleverne udfører to simple aktiviteter og til sidst perspektiverer de deres ideer til ægte ESA rummissioner.
  Aktivitetsbank erkendelse 6 - Naturvidenskabens ABC

  DNA og allergi

  Velkommen til dette projekt om allergi. Projektet henvender sig til grundskolens 8.-10. klasse, og alle andre med en interesse i at vide noget om, hvorfor flere og flere mennesker udvikler allergier. Projektet forudsætter en lille smule basisviden om gener, DNA og celler.
  Aktivitetsbank erkendelse 1 - Naturvidenskabens ABC

  Spildevand og rensning

  Spildevand og rensning er en del af produktionen af drikkevand. En vigtig ressource og et levevilkår.
  Aktivitetsbank erkendelse 9 - Naturvidenskabens ABC

  Lysbølger, proteiner og æggehvide

  Et råt æg har gennemsigtig æggehvide. Hvis du koger ægget, så bliver æggehviden hvid. Men æggehviden kan faktisk blive gennemsigtig igen!
  Aktivitetsbank erkendelse 1 - Naturvidenskabens ABC

  Vandforbrug

  Drikkevand er en ressource og et levevilkår. Lær om vandforbrug, forbrugsmønstre og produktion.
  Aktivitetsbank erkendelse 3 - Naturvidenskabens ABC

  Fremtidens ressourcer – OBS forløb med flere aktiviteter

  I forløbet ”Den Grønne Revolution” undersøger vi, hvordan verden kan gøres til et bedre sted ved at bruge alger som effektive produktionsorganismer og på den måde producere fødevarer, medicin og biobrændsel til hele Jordens befolkning.
  Aktivitetsbank erkendelse 6 - Naturvidenskabens ABC

  Liv kan opstå af ingenting

  Liv kan opstå af ingenting. Mikroskopisk liv. Liv, celler, eukaryoter, mikrorgansimer.
  Aktivitetsbank erkendelse 4 - Naturvidenskabens ABC

  Lav et springlag

  Springlag kan opstå, når to vandmasser har forskellig temperatur eller saltholdighed. Det sker for eksempel, når ferskvand møder vandmasser med saltvand, fordi ferskvand har en lavere massefylde end saltvand. I laboratoriet kan I efterligne processen og vise, at ferskvand lægger sig øverst i vandsøjlen oven på saltvand.
  Aktivitetsbank erkendelse 6 - Naturvidenskabens ABC

  Natrium Kalium pumpen

  Hvordan virker nerver egentlig, og hvad er natrium-kalium-pumpen? Test din eller din kammerats følesans og beregn, hvor I er bedst til at føle henne. Find ud af, hvorfor opdagelsen af denne ‘pumpe’ var så stor en opdagelse.
  Aktivitetsbank erkendelse 4 - Naturvidenskabens ABC

  Kanon – insekter

  Danmarks Naturkanon skal hjælpe os med at lære noget mere om vores natur. Den skal også give os lyst til at opleve og undersøge vores nære verden. Her i bogen kan I lære mere om de 12 arter af insekter i Danmarks Naturkanon.