Aktiviteter

    Vælg den erkendelse, du ønsker at arbejde med, eller bliv inspireret af den samlede liste af aktiviteter. Aktiviteterne kan bruges på tværs af uddannelsestrin, afhængig af hvordan du iscenesætter aktiviteten og hvor høj grad af frihed, du giver dine elever. Kig efter progressionsordene i den korte aktivitetsbeskrivelse, for at se hvilket emne, den er særligt oplagt til.

    • Erkendelse

    • Platform

    • Nulstil søgning

    Aktivitetsbank erkendelse 1 - Naturvidenskabens ABC

    Rens muddervand med sand

    Sand kan bruges til filtrering i produktionen af vand som ressource.
    Aktivitetsbank erkendelse 9 - Naturvidenskabens ABC

    Producer vekselspænding

    Formålet med aktiviteten er at undersøge, hvordan man kan producere en vekselspænding med en stangmagnet og en spole.
    Aktivitetsbank erkendelse 4 - Naturvidenskabens ABC

    Ekstremt liv

    Livet har gennem de sidste 3,8 milliarder år udviklet sig til den mangfoldighed af levende organismer, der findes på Jorden i dag. Naturen har i denne proces fundet smarte løsninger, som har gjort livet i stand til at kolonisere alle egne af kloden, selv de steder hvor forholdene er ugæstfrie og barske. Det er netop organismer, der lever i sådanne ekstreme miljøer, der er omdrejningspunktet for dette materiale.
    penalhus - elever laver opgave

    Spil ‘Hvem er hvem?’

    Aktiviteten bidrager til elevernes åbenlyse forundring. Eleverne skaber systemer i det, de observerer. Eleverne har i spillet 20 forskellige levende organismer foran sig som repræsentanter for planteriget, dyreriget og svamperiget. Eleverne sætter sprog på, hvad der karakteriserer planter, dyr og svampe.
    Aktivitetsbank erkendelse 10 - Naturvidenskabens ABC

    Meteornedslag og månens overflade

    Undersøg hvordan masse og hastighed af asteroider spiller en rolle på størrelsen af kratere. Ved brug af simple remedier som mel, kakao og kugler kan en man opnå en bedre forståelse for kraterdannelse. Det kan være en god idé at foretage forsøget udenfor.
    Aktivitetsbank erkendelse 6 - Naturvidenskabens ABC

    Enzymer

    Enzymer er proteiner, der findes i alle levende væsener. Alt lige fra encellede bakterier til flercellede planter og dyr har enzymer. Enzymer er en af livets vigtigste dele og uden enzymer ville liv ikke kunne eksistere. Du kan bl.a. læse om hvordan enzymer dannes i kroppen og hvordan de virker.
    Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

    Lydbølger

    Undersøg sammenhænge mellem vibrationer og lyd. Måske har du kigget på en højtaler, som spiller musik, og opdaget, at den bevæger sig.
    Aktivitetsbank erkendelse 6 - Naturvidenskabens ABC

    Natrium Kalium pumpen

    Hvordan virker nerver egentlig, og hvad er natrium-kalium-pumpen? Test din eller din kammerats følesans og beregn, hvor I er bedst til at føle henne. Find ud af, hvorfor opdagelsen af denne ‘pumpe’ var så stor en opdagelse.
    Aktivitetsbank erkendelse 5 - Naturvidenskabens ABC

    Evolution

    Darwins teori for evolution herunder naturlig selektion, genetisk variation, mutation, genotype og fænotype.
    Aktivitetsbank erkendelse 5 - Naturvidenskabens ABC

    Artssammensætning

    Øvelsen skal give eleven en generel forståelse af forskellige faktorer som påvirkes af klimatiske forandringer og som dernæst kan påvirke forskellige økosystemer og deres sammensætning.
    Aktivitetsbank erkendelse 4 - Naturvidenskabens ABC

    Find bier og blomster

    Denne aktivitet bør udføres i biernes flyveperiode. Et overblik over dette kan fås ved at lade eleverne udfylde ‘Flyvetid for bier’. Det er et muligt udfald af observationen, at der slet ingen eller kun få bi-arter findes. I dette tilfælde, er det vigtigt, at det ikke betragtes som et nederlag, men som et reelt resultat.
    Aktivitetsbank erkendelse 2 - Naturvidenskabens ABC

    Global opvarmning på køkkenbordet

    Undersøg drivhusgasser og forstå deres betydning for atmosfæren, klima, klimaforandringer
    Skip to content