Aktiviteter

  Vælg den erkendelse, du ønsker at arbejde med, eller bliv inspireret af den samlede liste af aktiviteter. Aktiviteterne kan bruges på tværs af uddannelsestrin, afhængig af hvordan du iscenesætter aktiviteten og hvor høj grad af frihed, du giver dine elever. Kig efter progressionsordene i den korte aktivitetsbeskrivelse, for at se hvilket emne, den er særligt oplagt til.

  • Erkendelse

  • Platform

  • Nulstil søgning

  Aktivitetsbank erkendelse 10 - Naturvidenskabens ABC

  Den kosmiske kalender

  Forstå udviklingen af Universet, som opstod for 13,7 milliarder år siden. For at få et indtryk af det tidslige forløb den lange udvikling kan vi forestille os, at vi sammenligner Universets alder med det ganske almindelige tidsrum, der svarer til vores velkendte år.
  Aktivitetsbank erkendelse 10 - Naturvidenskabens ABC

  Bjørnedyr i rummet

  Undersøg bjørnedyrs evne til at overleve ved at teste deres modstandsdygtighed under ekstreme miljøforhold. Se om I kan drage paralleller til deres overlevelsesevne i rummet.
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Alkohol og stråling

  En mikrobølgeovn udsender mikrobølger. Vi er vant til, at mikrobølgerne udvikler varme, men det er ikke alt, en mikrobølgeovn er god til at opvarme. I dette forsøg undersøger vi mikrobølgers absorption i 3 forskellige molekyler.
  Aktivitetsbank erkendelse 7 - Naturvidenskabens ABC

  Plast, PVC og halogener

  Der findes mange forskellige slags plast. Nogle af dem kan være sundhedsskadelige, hvis de bruges som fødevareemballage. Hvilken slags plast er din madkasse lavet af?
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Mekanisk energi, potentiel og kinetisk energi

  I dette forsøg skal du på detektivjagt efter en teori. Du bliver præsenteret for en dåse, der, når den bliver lagt ned og trillet hen langs et bord, triller tilbage igen til udgangspunktet. Og den bliver ved med at komme tilbage, ligegyldigt hvor mange gange du skubber den af sted. Næsten som hvis du trillede den op ad en bakke, og den kom tilbage igen af sig selv.
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Højtaler, elektricitet og magnetisme

  I anledningen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse skal der laves en lille udstilling på skolen, som indeholder oplysninger om H.C. Ørsted, men også nogle af de praktiske anvendelser, opfindelsen førte med sig. I skal derfor konstruere en lille demohøjtaler, hvor det især er tydeligt, hvad det er for elektromagnetiske principper, der anvendes i højtaleren.
  Aktivitetsbank erkendelse 4 - Naturvidenskabens ABC

  99 arter

  Her kan du se de 99 arter, som børn skal se og lære at kende – inden de bliver voksne.
  Aktivitetsbank erkendelse 6 - Naturvidenskabens ABC

  Liv kan opstå af ingenting

  Liv kan opstå af ingenting. Mikroskopisk liv. Liv, celler, eukaryoter, mikrorgansimer.
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  9. december: Newtons 2. og 3. lov

  Newtons 2. og 3. lov. Kraft, kræfter, gnidningsmodstand, masse, Newtons tre love, fundamentale naturkræfter, acceleration.
  Aktivitetsbank erkendelse 4 - Naturvidenskabens ABC

  Dissektionsguide: Vildt, svin, høne, græshoppe og sild

  Her får du en guide til forskellige dissektionsaktiviteter med forskellige organer og/eller dyr. I guiden kan du lære om hvordan du skaffer materialerne, hvordan I gennemfører aktiviteten, og få gode råd til at gøre det til en succes.
  Aktivitetsbank erkendelse 3 - Naturvidenskabens ABC

  Planter i rummet

  Hvilke planter er bedst egnede til at gro i rummet, og er de gode kilder til ernæring for astronauter? Lær om planter. Hvilke dele er spiselige, og hvad er egentlig forskellen på grøntsager, frugter og frø?
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Elektromagnetisk fjeder

  Elektricitet og magnetisme. Elektromagnetisme, fundementale naturkræfter, elektromagnetiske spektrum.
  Aktivitetsbank erkendelse 7 - Naturvidenskabens ABC

  Brydningsindeks, vand og olie

  Her kan man lave sin egen usynlighedsmaskine! Og samtidig lære noget om lys, materialer og brydningsindeks.