Aktiviteter

  Vælg den erkendelse, du ønsker at arbejde med, eller bliv inspireret af den samlede liste af aktiviteter. Aktiviteterne kan bruges på tværs af uddannelsestrin, afhængig af hvordan du iscenesætter aktiviteten og hvor høj grad af frihed, du giver dine elever. Kig efter progressionsordene i den korte aktivitetsbeskrivelse, for at se hvilket emne, den er særligt oplagt til.

  • Erkendelse

  • Platform

  • Nulstil søgning

  indfangede insekter

  Bi-bliotek

  Læs om forskellige bi-arter og kriterier for at vælge dem i undervisningen i Bi-bliotek. 
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Overfladespænding

  Overfladespænding er grunden til, at dråber bliver helt runde, og at nogle dyr kan gå på vandet. Selvom man ikke kan se det, skyldes overfladespændingen, at vandmolekylerne, som vand består af, tiltrækker hinanden. I dette forsøg kan du bruge overfladespændingen til at snyde dine venner!
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Elektrisk ladning og magnetfelt

  Formålet med forsøget er at demonstrere elektriske ladningers afbøjning i et magnetfelt. En magnet holdes over en skål med vand, hvori der løber en elektrisk strøm. Vandet begynder at bevæge sig på tværs af strømretningen.
  Aktivitetsbank erkendelse 2 - Naturvidenskabens ABC

  Geomorfologi

  Forstå hvorfor Danmark ser ud som det gør. Hvilken betydning har de seneste istider haft på udformningen?
  Aktivitetsbank erkendelse 7 - Naturvidenskabens ABC

  Masse og vægt

  I hverdagen vil de fleste mennesker nok sige, at en genstands ‘vægt’ og dens ‘masse’ bare er to forskellige måder at sige præcis det samme. Men de tager fejl! Undersøg her forskellen på en sodavands masse, og hvor meget den vejer. Eller med andre ord; vise forskellen mellem massen og vægten af en sodavand.
  elev laver opgave i hånden

  Forklar guldprøveresultater

  Eleverne argumenterer skriftligt for deres konklusion på ‘guldprøven’ med udgangspunkt i deres undersøgelseserfaringer og -resultater. De benytter evidens til at understøtte deres forklaring.
  Aktivitetsbank erkendelse 6 - Naturvidenskabens ABC

  DNA og allergi

  Velkommen til dette projekt om allergi. Projektet henvender sig til grundskolens 8.-10. klasse, og alle andre med en interesse i at vide noget om, hvorfor flere og flere mennesker udvikler allergier. Projektet forudsætter en lille smule basisviden om gener, DNA og celler.
  Aktivitetsbank erkendelse 1 - Naturvidenskabens ABC

  Skru op for grøntsagerne

  Stop sult med grøntsager. Det er en bæredygtig måde at se fødevarer som ressourcer.
  illustration vedvarende energi

  Tal om energikilder

  Eleverne kategoriserer energikilder fra deres hverdag og fremhæver energikildernes fordele og ulemper fx i forhold til Jordens ressourcer og deres kredsløb.
  Aktivitetsbank erkendelse 10 - Naturvidenskabens ABC

  Satellitter

  På grund af tyngdekraften trækker Jorden i de satellitter, der kredser om den. Med dette forsøg ser du, hvordan de ikke falder ned, og du får også en idé om, hvordan man kan bruge denne viden til at lande et rumskib.
  Aktivitetsbank erkendelse 10 - Naturvidenskabens ABC

  Den kosmiske kalender

  Forstå udviklingen af Universet, som opstod for 13,7 milliarder år siden. For at få et indtryk af det tidslige forløb den lange udvikling kan vi forestille os, at vi sammenligner Universets alder med det ganske almindelige tidsrum, der svarer til vores velkendte år.
  Aktivitetsbank erkendelse 8 - Naturvidenskabens ABC

  Mikrobølgestråling

  Man kan meget nemt foretage sammenlignende målinger på, hvor meget stråling forskellige prøver absorberer i en mikrobølgeovn. Metoden består i at placere en “detektor” bestående af en afmålt mængde tempereret vand i et glas inde i mikrobølgeovnen